1. Σύνδρομο πρόσκρουσης Ώμου

Το σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες πόνου στον ώμο και προκύπτει συνήθως όταν παρατηρείται πρόσπτωση των τενόντων ή της Προύσας από τα οστά του ώμου.

Με το σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου, ο πόνος είναι επίμονος και επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες. Για παράδειγμα η κίνηση που κάνετε για να φορέσετε ένα παλτό ή μία μπλούζα, μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο.

Τα κύρια αίτια εμφάνισης είναι οι συνεχείς επαναλαμβανόμενες κινήσεις κατά τις οποίες το χέρι σηκώνεται στο ύψος του ώμου και κάνει κάποια έντονη κίνηση ή σηκώνει μεγάλο βάρος με αποτέλεσμα να προκαλέσει την σταδιακή φθορά της άρθρωσης σε αυτό το σημείο. Άλλο αίτιο ωστόσο για το σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου μπορεί να είναι οποιαδήποτε εκ γενετής ανωμαλία στην κατασκευή των οστών και της άρθρωσης του ώμου.

Τα συνήθη συμπτώματα του συνδρόμου πρόσκρουσης ώμου περιλαμβάνουν δυσκολία να φτάσετε το χέρι μέχρι πίσω από την πλάτη, πόνο όταν σηκώνετε τον βραχίονα και αδυναμία των μυών του ώμου.

Εάν οι τένοντες παραμένουν τραυματισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να σημειωθεί ρήξη στροφικού πετάλου, με αποτέλεσμα σημαντική αδυναμία του ατόμου να σηκώσει το χέρι του.

2. Αρθροσκοπική συρραφή Στροφικού πετάλου Ώμου.

3. Τενοντόδεση μακράς κεφαλής δικεφάλου.